Author Topic: Connecting SD2 to X1 KEYBOARD  (Read 2206 times)

Offline freeway

  • vArranger
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • View Profile
Connecting SD2 to X1 KEYBOARD
« on: May 08, 2012, 02:22:17 PM »
Can someone tell me how to Connect SD2 sound module to X1 keyboard please ? :-[

Offline Dan

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7841
    • View Profile
Re: Connecting SD2 to X1 KEYBOARD
« Reply #1 on: May 08, 2012, 03:38:10 PM »
With vArranger, or without vArranger?

Offline freeway

  • vArranger
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: Connecting SD2 to X1 KEYBOARD
« Reply #2 on: May 08, 2012, 04:00:24 PM »
 :)Hello again without varranger as my Son wants to try out the SD2 with his keyboard

Offline Dan

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7841
    • View Profile
Re: Connecting SD2 to X1 KEYBOARD
« Reply #3 on: May 08, 2012, 04:12:11 PM »
I think you have to go on the MIDI options of the X1, and send every X1 midi channels to the 16 midi out channels. I don't have the X1, and can't help more

Offline freeway

  • vArranger
  • Newbie
  • ***
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: Connecting SD2 to X1 KEYBOARD
« Reply #4 on: May 08, 2012, 05:01:20 PM »
 :) Thanks Dan. Can you tell me how to connect it with varranger? for my own curiosity :)

Offline Dan

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7841
    • View Profile
Re: Connecting SD2 to X1 KEYBOARD
« Reply #5 on: May 08, 2012, 05:06:42 PM »
You connect the X1 midi out to the PC (midi in on your usb/midi interface)
You connect the SD2 midi in to the PC (midi out on your usb/midi interface)

You put PIANIST on the X1 to play full keyboard.
If vArranger don't play notes, I think the X1 is sending on channel 13, so try to go on the X1 MIDI options to send on midi 1.